Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Οργανωμένοι βιασμοί νεαρών κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου

Στη διάθεση του υπ. Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, βρίσκονται στοιχεία που δείχνουν ότι βαρυποινίτες ζητούν τη μεταφορά συγκεκριμένων νεαρών καταδίκων στις πτέρυγες τους οποίους βιάζουν


Οργανωμένους βιασμούς νεαρών κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου, αποκαλύπτει το τελευταίο συμβάν ομαδικού βιασμού 22χρονου κατάδικου από 4 συγκρατούμενους του.


Ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου Ιωνά Νικολάου έχουν τεθεί πληροφορίες και στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ορισμένοι βαρυποινίτες ζητούν από δεσμοφύλακες την μεταφορά συγκεκριμένων νεαρών καταδίκων στις πτέρυγες τους οποίους βιάζουν με την ανοχή του προσωπικού των Φυλακών.

Ο 22χρονος κατάδικος από τη Ρουμανία που έπεσε θύμα βιασμού πριν λίγες μέρες από 4 άλλους. Βρισκόταν σε άλλη πτέρυγα και μεταφέρθηκε στη πτέρυγα των βαρυποινιτών με απαίτηση συγκεκριμένου ισοβίτη.

Ο ισοβίτης όπως αποκαλύπτεται βάζει ισχυρά ηρεμιστικά χάπια στα ροφήματα ή τα τρόφιμα των νεαρών που έχουν «επιλεγεί για βιασμό» ώστε να αποτραπούν οι αντιδράσεις τους.

Ήδη ο υπεύθυνος αξιωματικός της πτέρυγας στην οποία συμβαίνουν οι βιασμοί αλλά και αυτοκτονίες κρατουμένων έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα ελεγχθούν και τα περιουσιακά του στοιχεία, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι χρηματιζόταν από κατάδικους για να εκτελεί εντολές τους.

Εγκέφαλος της υπόθεσης θεωρείται ισοβίτης ο οποίος έχει καταδικαστεί για δολοφονίες, βιασμούς, ληστείες κλπ και απασχολεί μονίμως την αστυνομία με εγκλήματα ακόμα και κατά τη διάρκεια της κράτησης του στις φυλακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...