Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Μάρτυρας εμπλέκει βουλευτές της Χ.Α. σε διακίνηση όπλων

Σε διακίνηση όπλων εμπλέκει βουλευτές της Χ.Α. ένα πρώην στέλεχος της οργάνωσης που έδωσε κατάθεση «φωτιά» στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση.


Ο εν λόγω μάρτυρας στην κατάθεσή του επισημαίνει ότι ο «προσανατολισμός της Χ.Α. είναι καθαρά εθνικοσοσιαλιστικός, δηλαδή ναζιστικός. Αυτό φαίνεται από τα συνθήματα “Aίμα, τιμή” και “ Ζήτω η Νίκη” και “Zήτω ο Αργηγός” και άλλα». Κάτι, που όπως τονίζει το διαπίστωσε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του. Ο ίδιος υπογραμμίζει στην κατάθεσή του ότι στο πλαίσιο των σεμιναρίων αλλά και της γενικότερης ιδεολογικής κατάρτισης  «καλλιεργείται ο αντισημιτισμός και η αντίληψη ότι οι εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά και  προωθείται η ιδέα της δυναμικής δράσης και αντίδρασης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χρυσή Αυγή «ως πολιτικός σχηματισμός με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό αποσκοπεί στην κατάκτηση της εξουσίας». «Θεωρώ όμως βέβαιο», συνεχίζει, «ότι τα μέσα επιτεύξεως του στόχου αυτού προσδιορίζονται από την ιδεολογία και ως εκ τούτου ένα από τα μέσα αυτά είναι και η άσκηση βίας. Επισήμως η ηγεσία θεωρεί ότι στην Ελλάδα ταιριάζει μια αρχή προεδρικής δημοκρατίας, στην πράξη όμως θέλουν να προωθήσουν και να επιβάλλουν την αρχή του Αρχηγού».

Μάλιστα, συμπληρώνει, «στα πηγαδάκια των νεώτερων πιο φανατικών υποστηρικτών της οργάνωσης ακούγονταν και πιο εμπρηστικές φράσεις όπως “να καεί η βουλή”».

Οι βουλευτές "ηγέτες"

Περιγράφοντας την ιεραρχική δομή της Χ.Α. ο συγκεκριμένος μάρτυρας χαρακτηρίζει τον Νίκο Μιχαλολιάκο «απόλυτο κυρίαρχο» του κόμματος. «Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου οφείλουν όλοι να κινούνται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κάτω από τον Αρχηγό, σύμφωνα με τον μάρτυρα, «υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας, στον οποίο ανήκουν ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάννης Λαγός και ο Γιώργος Γερμενής, όπου οι τρεις τελευταίοι αποτελούν το πειθαρχικό συμβούλιο της Χ.Α. Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ενταχθεί στην ηγετική ομάδα λόγω της ευφυΐας του και της επικοινωνιακής του ικανότητας».

Ο μάρτυρας αναφερόμενος στον Γιάννη Λαγό, τον χαρακτηρίζει «σκληρό» και «φανατικό». «Γνωρίζω ότι ο λόγος που χρησιμοποιούσε στους υποστηρικτές της οργάνωσης στην Νίκαια κλπ ήταν ιδιαίτερα σκληρός και υποδαύλιζε βίαιες ενέργειες». Σε άλλο σημείο, ο μάρτυρας, αναφερόμενος στην οργάνωση Νίκαιας, υπογραμμίζει ότι θεωρούνταν «τσαμπουκάδες» και βίαιοι και γενικά, όπως λέει, «κάτι δεν πήγαινε καλά εκεί».

Οι επιθέσεις στους μετανάστες 

Ο μάρτυρας αναφέρει επίσης ότι γνωρίζει για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών: «Γνωρίζω ότι  περιοχές όπως στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή ευθύνης Παναγιώταρου, Βουλδή και Γερμενή) , στην ευρύτερη περιοχή Πειραιά (περιοχή ευθύνης Λαγού), είχαν σημειωθεί τέτοια βίαια περιστατικά βίας με θύματα αλλοδαπούς λαθρομετανάστες».

Οι εφοπλιστές χρηματοδότες

«Βόμβα» είναι και η απάντηση του μάρτυρα σε ερώτηση των ανακριτών αναφορικά με την χρηματοδότηση της Χ.Α. και τη διακίνηση οπλισμού.

«Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων Ελλήνων εφοπλιστών», τονίζει , ωστόσο,  όπως λέει, «επί του παρόντος δεν επιθυμώ να τα αναφέρω γιατί δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτή».

"Τα όπλα σε φορτηγάκια"

Σε ότι αφορά τον οπλισμό, ο ίδιος θεωρεί ότι «υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της Χ.Α». Αναφέρει συγκεκριμένα : «Τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ όπως αντιλαμβάνομαι. Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια, τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό. Όταν πληροφορήθηκα ότι η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στον Πειραιά ένα τέτοιο φορτηγάκι φοβήθηκα πολύ ότι θα το συνέδεαν με την Χ.Α. και τις δραστηριότητές της. Ένα τέτοιο όχημα εμφανίστηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος. Όταν το είδα, εγώ ήταν κενό γνωρίζω όμως ότι χρησιμοποιείτο σε πάρα πολλές διαδρομές για τις οποίες όμως δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Με αυτό το φορτηγό είχε γίνει μια μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας».

«Εικάζω ότι υπάρχει ελαφρύς οπλισμός αποθηκευμένος σε διάφορα σημεία , και αυτή η διαδικασία γίνεται με κεντρική εντολή και οπωσδήποτε σε γνώση της κεντρικής ηγετικής ομάδας» προσθέτει .

Τέλος, ο μάρτυρας τονίζει ότι θεωρεί πως είναι «άξιο διερεύνησης ζήτημα οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιάς το 2012 και το 2013, μια και οι δυο εκρήξεις έγιναν σε γραφεία που τυχαία υπεύθυνος ήταν ο Γιάννης Λαγός. Θεωρώ ότι ο τύπος εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε πρακτικές μπράβων της νύχτας και όχι αναρχοαριστερών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...