Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο άνθρωπος που "έκαψε" τον Α. Πάλλη και τον συνδέει με τη Χρυσή Αυγή

Οι δύο έγγραφες αναφορές του Βρετανού απόστρατου του Βρετανικού Στρατού Pringle Stacey προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο αποτέλεσαν την αιτία για την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ, χθες το απόγευμα, στην έπαυλη του καταζητούμενου Αναστάσιου Πάλλη.

 Με τις δύο αυτές επιστολές του ο Βρετανός τέως συνεργάτης του Πάλλη ενημέρωνε τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ ότι στο σπίτι του εφοπλιστή στη Βούλα υπήρχε κρυμμένος οπλισμός, που δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας της Αστυνομίας για την υπόθεση. Πράγματι, κλιμάκιο της υπηρεσίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα έρευνα στην πολυτελή κατοικία του Πάλλη και το διαμέρισμα της μητέρας του στο Π. Φάληρο.

Όπως ανακοινώθηκε, στο εσωτερικό των δύο σπιτιών βρέθηκαν 21 πυροβόλα για τα οποία είχε εκδοθεί άδεια κυνηγετικών όπλων! Επίσης, βρέθηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων, δέκα διόπτρες και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης - taser. Πρόσφατα, ο Pringle Stacey είχε καταθέσει έγγραφο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας η υπόθεση Πάλλη να συσχετιστεί με την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.

Είχε συγκεκριμένα υποστηρίξει ότι διέθετε στοιχεία (σ.σ. τα οποία έχει ήδη καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ) σύμφωνα με τα οποία σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο Πάλλης είχε ο ίδιος διαπιστώσει ότι υπήρχαν 4.000 ενεργά - λειτουργικά όπλα, τα οποία άφηνε υπονοούμενα ότι ενδέχεται να έχουν καταλήξει στα χέρια μελών της Χ.Α.. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανετέθη στην Αντιτρομοκρατική. «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων και των ερευνών που διενεργούνται για τον ανακάλυψη κρυμμένου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετιστεί η κατάθεσή μου με τα ευρήματα των ερευνών» ανέφερε στην επιστολή του ο Stacey. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Πάλλη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ανάμειξή του στην υπόθεση του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη καθώς και για την υπόθεση αρπαγής του Stacey στο «Ελ Βενιζέλος» από άνδρες του Α. Πάλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...