Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Νέα καταγγελία για επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής εναντίον μετανάστη


Επίθεση εναντίον αλλοδαπού μετανάστη, συγγενή μάλιστα του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν, καταγγέλλουν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και η «Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή».

Όπως αναφέρουν, την Τετάρτη 3 Απριλίου, ένα τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε κατά του εργαζόμενου σε λαϊκές αγορές Γουλάμ Χουσεϊν, «υλοποιώντας» τις απειλές άλλου κατόχου πάγκου στη λαϊκή αγορά του Κολωνού, ο οποίος και ξεκίνησε την επίθεση. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους, ο άνθρωπος αυτός είχε απειλήσει τον Γουλάμ λέγοντάς του: «Είμαι Χρυσή Αυγή και θα διώξουμε όλους τους βρωμομετανάστες από τη χώρα».

Οι υπεύθυνοι της λαϊκής του Κολωνού κατήγγειλαν στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας την επίθεση, ενώ ο Γουλάμ Χουσεϊν κατέθεσε μήνυση και αναγνώρισε το δράστη.

«Η Χρυσή Αυγή έχει επιλέξει πολλές φορές τις λαϊκές αγορές και τα πανηγύρια ως πεδίο ρατσιστικών επιθέσεων από τη Ραφήνα και το Μεσολόγγι μέχρι τη Καλλιθέα και το Κορυδαλλό. Αυτή η υπόθεση δείχνει που μπορεί να οδηγεί η ανοχή απέναντι στη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο φορείς.

Παράλληλα, θεωρούν βασικούς υπεύθυνους γι' αυτές τις δολοφονικές επιθέσεις τους κ. Νίκο Μιχαλολιάκο και Ηλία Κασιδιάρη «που οργανώνουν τα τάγματα εφόδου, τα διοικούν και τα κατευθύνουν στη δράση» και δηλώνουν πως «η θέση τους είναι στη φυλακή και πουθενά αλλού».



Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...