Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Κουβέλης: Επιβεβλημένη η διερεύνηση των σκανδάλων


Αναγκαία και επιβεβλημένη χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση των σκανδάλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και παραδέχεται έλλειψη συντονισμού στην κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Realnews”, ο Φ. Κουβέλης αναφέρει ότι "η αντιμετώπιση και η διερεύνηση των σκανδάλων είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προστατευθεί και η προστασία αυτή συνδέεται αποφασιστικά και με την απόδοση ευθυνών. Και αυτό δεν συνιστά λόγο πολιτικών εξελίξεων και εκλογών".

Σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τονίζει ότι πως "η προκαταρκτική εξέταση μπορεί και πρέπει να ερευνήσει χωρίς περιορισμούς την όλη υπόθεση".

Ταυτόχρονα αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα διαδικαστικά θέματα που ανέδειξε στη συζήτηση στη Βουλή λέγοντας ότι επένδυσε σε αυτά για να έχει κομματικά οφέλη και υποστηρίζει πως "η καλπολογία και οι αντιπαραθέσεις για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί στη Βουλή , όντως δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα και την ουσία της πολιτικής".

Επίσης παραδέχεται πως υπάρχει θέμα συντονισμού της κυβέρνησης που μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα άτυπο όργανο το οποίο θα ενοποιεί επιμέρους πολιτικές αποφάσεις και "θα αντιμετωπίζει και ζητήματα διαφορετικών θέσεων".

Τέλος, υπογραμμίζει ότι πρέπει να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στην προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων αλλά πως αν υπάρχουν μείζονες διαφορές η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να διαφοροποιείται.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ με ποιό πολιτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, με ποιά πολιτική διαφορετική από αυτή που ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ για την παραμονή στο ευρώ, με ποιά μεταρρυθμιστική πολιτική;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...