Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ακινητοποιημένο και αύριο το Μετρό

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και αύριο Σάββατο οι συρμοί του μετρό λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που κήρυξε  το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τη λήξη της.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ είναι και σήμερα η πρωτεύουσα, ενώ δρομολόγια εκτελούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Από το σύνολο των μέσων σταθερής τροχιάς κινείται μόνο ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.

Εντός της ημέρας έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των σωματείων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό απεργιακό μέτωπο, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν από κοινού και με τους σιδηροδρομικούς ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το θέμα των συγκοινωνιών αναμένεται να απασχολήσει και το σημερινό Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ δεδομένου ότι τα σωματεία των συγκοινωνιών έχουν ζητήσει οι κινητοποιήσεις τους να πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της.

Τις νέες αντιδράσεις πυροδότησε η οριστική απόφαση της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμία εξαίρεση κλάδου εργαζομένων του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα από το ενιαίο μισθολόγιο παρά το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε με το υπουργείο Οικονομικών.

Κατηγορηματικός ήταν για το ζήτημα χθες και ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, ερωτηθείς για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απάντησε: «Απόφαση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο. Χωρίς εξαιρέσεις. Δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τις απεργίες, ο κ. Χατζηδάκης προσέθεσε: «Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση. Έχει ψηφιστεί νόμος. Ο νόμος αυτός θα πρέπει να εφαρμοστεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...