Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αναπόφευκτο ένα νέο κούρεμα στο χρέος, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στον Guardian

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι το κόμμα του είναι η μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή, και εκτιμά ότι «ένα νέο κούρεμα είναι αναπόφευκτο και θα πραγματοποιηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές».

«Μπορεί να χάσαμε οριακά τη μάχη. Δεν χάσαμε, όμως, τον πόλεμο» λέει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο αφιερώματος («Stories of 2012») στις διεθνείς προσωπικότητες που έγιναν πρωτοσέλιδο το 2012. Η συνέντευξη δημοσιεύεται με τίτλο «Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή» και υπότιτλο «Ο νεαρός αριστερός μαχητής κρατούσε το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια του για λίγες μέρες τον Ιούνη. Μπορεί να το ξανακάνει το 2013».

«Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή. Δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή -το λάθος φάρμακο. Θέλουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μόνον εμείς μπορούμε να φέρουμε σε πέρας όλες τις θετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Το πολιτικό σύστημα ήταν ένα από τα βασικά αίτια της κρίσης, όπως επίσης και το πελατειακό κράτος» δηλώνει ο κ. Τσίπρας στην ανταποκρίτρια της εφημερίδας Χελένα Σμιθ .

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει», και σχολιάζοντας την ακολουθούμενη πολιτική υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση χώρας, όπου το δημόσιο χρέος συνέχισε να αυξάνεται, ακόμα και μετά την αναδιάρθρωσή του».

«Τα μέτρα αυτά είναι αυτοαναιρούμενα και γι' αυτό καταδικασμένα να επιτείνουν το σπιράλ του οικονομικού θανάτου της χώρας. Ένα νέο κούρεμα είναι αναπόφευκτο και θα πραγματοποιηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ό,τι είπαμε από τον πρώτο χρόνο της κρίσης επιβεβαιώθηκε. Φυσικά αισθανόμαστε δικαιωμένοι, αλλά αυτό δεν αρκεί. Όλη η πολιτική πρέπει ν' αλλάξει» πρόσθεσε.

Το ρητορικό χάρισμα του Τσίπρα, γράφει η δημοσιογράφος του Guardian, έχει αναμφισβήτητα συμβάλει στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Από το καλοκαίρι και μετά, σημειώνει η ίδια, επανειλημμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να προηγείται.

Αυτή την εβδομάδα, υπογραμμίζει το άρθρο, ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε τις επίσημες επισκέψεις του στη Βραζιλία και την Αργεντινή, προσπαθώντας να διεθνοποιήσει το ελληνικό πρόβλημα χρέους, στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι μονομερώς εξαρτημένη από την ΕΕ.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...