Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«Ταρίφα» 2.500 ευρώ για μεταφορά λαθρομεταναστών

Νόμισε ότι ανήμερα Χριστουγέννων θα γλίτωνε τους εξονυχιστικούς ελέγχους της Αστυνομίας και θα κατάφερνε να προωθήσει, μέσω Ελλάδας – έναντι φυσικά αδράς αμοιβής – παράνομους μετανάστες, στην Ιταλία.

Ο λόγος για έναν 40χρονο Παλαιστίνιο διακινητή που έπεσε σε μπλόκο της Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και συνελήφθη, με την κατηγορία της διευκόλυνσης τεσσάρων μη νόμιμων Ιρακινών μεταναστών (μια μητέρα με τα δυο ανήλικα παιδιά της και μια 17χρονη γυναίκα).

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 40χρονος δεν ενεργούσε μόνος του, αλλά είχε και συνεργό, ο οποίος αναζητείται. Η επιχείρηση ήταν οργανωμένη μέχρι τέλους, αφού το κύκλωμα προμήθευσε στους τέσσερις παράνομους μετανάστες πλαστά διαβατήρια Γαλλίας και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ το αυτοκίνητο που τους μετέφερε είχε γαλλικές πινακίδες, προφανώς για να μην κινήσουν υποψίες.

Μάλιστα, οι διακινητές θα έπαιρναν για τις «υπηρεσίες» τους αυτές ως χρηματική αμοιβή το ποσό των 2.500 ευρώ μετά την άφιξη τωνμεταναστών σε λιμάνι της Ιταλίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...