Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τουρκία: "Ενοικιάζεται η Ακρόπολη"!

Πρώτο θέμα είναι στην Τουρκία η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να θεσπίσει τιμολόγιο για τους κινηματογραφικούς παραγωγούς... που θέλουν να γυρίσουν ταινίες στην Ακρόπολη.

Με τίτλους όπως, "δική σου η Ακρόπολη έναντι 1600 ευρώ", "ακόμα και η Ακρόπολη προς ενοικίαση", ή "η Ακρόπολη προς ενοικίαση έναντι 2000 δολ ημερησίως", οι τουρκικές εφημερίδες αναπαράγουν την είδηση ότι το υπουργείο Πολιτισμού δημοσιοποίησε το τιμολόγιο για την φωτογράφηση ή και την κινηματογράφηση μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους.

Η τουρκική Αksam δημοσιεύει το θέμα με τίτλο "η γειτονική χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κρίση αναζητά ενοικιαστή για την Ακρόπολη" γράφοντας ότι τα έσοδα που προσδοκά το ελληνικό δημόσιο θα διατεθούν για την συντήρηση των ιστορικών μνημείων. "Δική σου η Ακρόπολη έναντι 1600 ευρώ", γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Milliyet.

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο "η Ακρόπολη προς ενοικίαση", η Yeni Safak αναφέρει ότι η Ελλάδα που δίνει μάχη με την οικονομική κρίση αποφάσισε να ενοικιάζει τους ιστορικούς χώρους σε εταιρείες κινηματογραφικών ταινιών και διαφημίσεων. "Η πρώτη εφαρμογή θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη", σύμφωνα με την εφημερίδα και στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο καθένας που έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει 2.000 δολάρια την ημέρα θα μπορεί να κάνει ιδιωτικές κινηματογραφήσεις μέσα στους ιστορικούς χώρους...

"Ακόμα και η Ακρόπολη προς ενοικίαση", γράφει η Haberturk, "η Ακρόπολη προς ενοικίαση έναντι 2000 δολάρια ημερησίως" είναι ο τίτλος στην Turkiye, "προς ενοικίαση αρχαιολογικοί χώροι", επισημαίνει η Vatan μεταφέροντας τις ενστάσεις αρχαιολόγων και επιστημόνων ότι με την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού μπορεί να προκληθούν ζημίες στα ιστορικά μνημεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...