Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

"Διπλωματική" η βλάβη στο vip αεροσκάφος; Τι συμβαίνει με τον αγωγό TAP

Η βλάβη στο vip αεροσκάφος που θα μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν έχει προκαλέσει πολλά και διάφορα σενάρια. Κι ένα απ΄ αυτά λέει οτι ο Σαμαράς πιθανότατα και να είδε ως ...δώρο την βλάβη του αεροσκάφους,γιατί στην πραγματικότητα δεν ήθελε να πάει στο Μπακού! 


Αν ήθελε υπήρχε τρόπος να πάει με C - 130 επιλογή που του προτάθηκε άμεσα αλλά την αρνήθηκε. Αυτή η άρνηση προκαλεί και το σενάριο ...της βλάβης δώρου.


Η εφημερίδα Παρασκήνιο σε ρεπορτάζ του Γιάννη Βασιλακόπουλου υποστηρίζει ότι ο Σαμαράς δεν πήγε στο Μπακού σκοπίμως. Και εξηγεί το γιατί:

“...λίγες ημέρες πριν η ευρωπαϊκή επιτροπή είχε μπλοκάρει την πώληση της ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρεία Socar. Αυτό σημαίνει πως ο Έλληναςπρωθυπουργός θα πήγαινε στο Μπακού με άδεια χέρια,καθώς αυτή θα ήταν η συμβολή της Ελλάδας, ελλείψει χρημάτων στην κατασκευή του TAP.Με παρέμβαση Γερμανών,όμως,η θηριώδης επένδυση μπλοκαρίστηκε. Η Κομισιόν ζητεί ως προαπαιτούμενο την υπογραφή διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Αζερμπαϊτζάν. Η συγκεκριμένη κίνηση δε ,είχε και ένα άλλο αποτέλεσμα. Είναι σίγουρο ότι δυσκολεύει τις συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με το ρωσικό κολοσσό της Gazprom για την τιμή του φυσικού αερίου που διεχετεύεται από την Ρωσία στην Ελλάδα όσο και για την αναθέρμανση του ρωσικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ”.

Το σκεπτικό έχει λογική και είναι ένα σενάριο που εξηγεί ίσως και την υπέρμετρη σπουδή συνεργατών του Σαμαρά να φουντώσουν όσο περισσότερο μπορούσαν το θέμα της βλάβης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...