Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Βγαίνει από τη φυλακή για ένα μήνα ο Σάββας Ξηρός

 
-Θα νοσηλευθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας


Αποδεκτό έκανε το αίτημα του Σάββα Ξηρού το δικαστήριο. Ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» είχε ζητήσει να βγει από τη φυλακή προκειμένου να νοσηλευθεί, αλλά η απόφαση ήταν για διακοπή της ποινής του για ένα μήνα, παρά την εισαγγελική πρόταση για πέντε.


Με απόφαση του Α' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ο Σάββας Ξηρός θα μεταφερθεί στην οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, καθώς διατάχθηκε 30ημερη διακοπή της ποινής του.

Νωρίτερα, το αίτημά του είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει να γίνει δεκτό.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Ξηρού, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται συνεχώς. Στο δικαστήριο κατέθεσαν γιατροί αλλά και δύο ιατροδικαστές οι οποίοι εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και επεσήμαναν ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε νευρολογική κλινική δημόσιου νοσοκομείου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που ο καταδικασμένος για τη «17Ν» κατέθετε αντίστοιχο αίτημα. Ωστόσο το δικαστήριο και παρά την εισαγγελική πρόταση για 5μηνη διακοπή ποινής για νοσηλεία σε νευρολογική κλινική, τελικά αποφάσισε διακοπή 1 μηνά και εισαγωγή του στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...