Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ο πυρηνάρχης Πειραιά ο νέος κατηγορούμενος στην υπόθεση της ΧΑ- Για εκβίαση και εγκληματική οργάνωση

Για δύο κατηγορίες καλείται να απολογηθεί ο νέος κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής: για εγκληματική οργάνωση και εκβίαση. Ο συγκεκριμένος φέρεται πως είναι ο πυρηνάρχης της οργάνωσης για τον Πειραιά και τον κατονομάζει προστατευόμενος μάρτυρας.


Η κατηγορία της εκβίασης σχετίζεται με στοιχεία της δικογραφίας που καταδεικνύουν πρακτικές μπράβων. Το νέο κατηγορούμενο που κάλεσαν οι εφέτες ανακρίτριες, αναφέρεται ρητά στην κατάθεση του μάρτυρα «Γ»- πρώην μέλους της ΧΑ, ενώ από την επεξεργασία των στοιχείων που προέκυψαν από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον εμπλέκουν και σε αυτή την υπόθεση.

Ο μάρτυρας «Γ» στην κατάθεση του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αναφέρθηκε σε επιχείρηση της ΧΑ στα τέλη του Ιουνίου του 2012. Σε αυτή συμμετείχε ο ίδιος, ο πυρηνάρχης Πειραιά και ο Γιώργος Ρουπακιάς μεταξύ άλλων. Με εντολή του Γιώργου Πατέλη, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του μάρτυρα, η ομάδα εισέβαλε σε μονοκατοικία όπου ζούσαν μετανάστες, στη Νίκαια και με διάφορα αντικείμενα, μαχαίρια, γκλοπ, καπνογόνα, τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες. «Μετά από δύο ημέρες, ενημέρωσα το Λοχαγό μου (σ.σ. εννοεί τον βουλευτή Γερμένη) και δέχθηκα τα συγχαρητήρια του για την επιχείρηση», ανέφερε ο μάρτυρας.

Μάλιστα, για τις επίμαχες εφόδους πρόσθεσε πως «ο Πατέλης μας έλεγε να μην φοβόμαστε, γιατί η Αστυνομία ήταν ενημερωμένη και δεν επενέβαινε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...