Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Δημοσιογράφοι, οι μόνοι Έλληνες συνταξιούχοι που θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Όλοι οι έλληνες συνταξιούχοι δεν θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων, εκτός από τους δημοσιογράφους.


Ο Κλάδος των ΜΜΕ, τα περισσότερα από τα οποία σπέρνουν καθημερινά τον τρόμο στην ελληνική κοινωνία, νομίζει  ότι μπορεί  επιδεικτικά και προκλητικά να παραβιάζει το νόμο 4093/12-11-2012,  που ισχύει για όλους τους έλληνες χωρίς εξαιρέσεις.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ , επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων την Τετάρτη αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει στους 2000 περίπου συνταξιούχους του ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων παρ´ όλο που αυτό έχει καταργηθεί  με νόμο ψηφισμένο από την Βουλή των Ελλήνων. Η Διοίκηση  ενός ΦΚΑ , Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργού Εργασίας αποφάσισε να παραβιάσει το νόμο του οποίου αρμόδιος είναι ο υπουργός  Οικονομικών, για δε την παράβαση του νόμου ο υπουργός Δικαιοσύνης, αν όχι ο Εισαγγελέας!

Αυτό γίνεται  σε πλήρη  άγνοια του κου Βρούτση,  που δεν έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Ταμείου, αφού αυτός εμφανίζει στο τέλος της  τρέχουσας οικονομικής χρήσης έλλειμμα 21.000.000 € !

Πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το ΔΣ αποφάσισε παράνομα  να δώσει χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν!

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση έδειχναν καθαρά ότι ο ΕΔΟΕΑΠ με την καθίζηση των εσόδων λόγω της κρίσης και το κούρεμα του  PSI στα Αποθεματικά του βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Η προηγούμενη Διοίκηση υπό την Ελένη Σπανοπούλου που πήρε, στις αρχές του 2012, μέτρα για να συγκρατήσει το έλλειμμα, λοιδορήθηκε  και προπηλακίστηκε άγρια στη ΓΣ . Οδηγήθηκε, έτσι,  σε απόφαση παραίτησης όταν οι συνδικαλιστές του Κλάδου, αντί να πραγματοποιήσουν τον  έλεγχο που οι ίδιοι απαίτησαν, όχι μόνο δεν προέβησαν σε αυτόν, αλλά ζήτησαν εισαγγελική παρέμβαση στο Ταμείο.

Η νέα Διοίκηση υπό τον Πάνο Σόμπολο αδράνησε ανεπίτρεπτα για μήνες και μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μέτρα περιστολής δαπανών από το 2014. Έχασε  έτσι το χρονικό πλεονέκτημα ενός  εξαμήνου και η δυνατότητα να πιεστούν προς τα κάτω όλοι οι κωδικοί  του προϋπολογισμού 2013 με μια ουσιαστική αναθεώρηση του.

Αναλώθηκε σε αντιπαράθεση με την προηγούμενη διοίκηση και μόνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο νέος πρόεδρος κατέθεσε εισήγηση για μέτρα που ψήφισε η πλειοψηφία του ΔΣ εκτός από τον ίδιο!

Μόνο ένας Σόμπολος θα κατάφερνε το αδιανόητο. Πρόεδρος που εισηγείται και δεν ψηφίζει ούτε τον εαυτό του! Για την ακρίβεια και για να μην αδικούμε τον γνωστό αστυνομικό ρεπόρτερ, έδωσε λευκή ψήφο στον ίδιο του τον εαυτό. Ο ίδιος εισηγήθηκε στο ΔΣ την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων με την εκταμίευση 1.500.000€ .

Δηλαδή  ΜΟ/ συνταξιούχο του ΕΔΟΕΑΠ 750 ευρω.

Ποσό πιο μεγάλο από το μισθό ενός νέου δημοσιογράφου, πολλοί από τους οποίους εργάζονται για 300 και 400 € μαύρα, με μπλοκάκι ή μήνες απλήρωτοι. Την ίδια ώρα οι άνεργοι δημοσιογράφοι υποφέρουν από την κρίση της οικονομίας, της πολιτικής των εργοδοτών και των ανεύθυνων συνδικαλιστών του κλάδου που καταρρέει.

Αυτούς δεν τους έλαβε υπ όψιν του το ΔΣ και  αποφάσισε να καταβάλει το Δώρο σε δικαιούχους που θα πάρουν ολόκληρο τον 13ο μισθό, αλλά και τον 12ο ο οποίος, ήδη, τους καταβλήθηκε προκαταβολικά, ενώ στο τέλος του μήνα θα πάρουν και την κύρια σύνταξη τους .

Όλοι οι έλληνες ενώπιον του νόμου είναι ίσοι, αλλά κάποιοι επιτήδειοι είναι, όπως φαίνεται, πιο ίσοι!

Και φυσικά δεν φταίνε οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι, αλλά μια διοίκηση που δείχνει να μην έχει συνείδηση και συναίσθηση του τι κάνει, όταν με μια απόφαση δίνει παράνομα 1.500.000 ευρώ σε 2000 συνταξιούχους τραυματίζοντας το ήδη σκληρό παρόν και διακυβεύοντας το άδηλο μέλλον του Ταμείου.

Το κυριότερο, σκορπίζοντας τα χρήματα αυτά σε μια μη νόμιμη καταβολή δώρου θα στερήσει αύριο φάρμακα και περίθαλψη από όλους τους ασφαλισμένους, τόσο τους ηλικιωμένους, όσο και τους νεότερους δημοσιογράφους , που δε γνωρίζουν σήμερα όχι μόνο αν θα έχουν δουλειά και φάρμακο αύριο, αλλά και ούτε αν θα πάρουν εφ άπαξ και σύνταξη στα 65 τους!

Είναι φανερό ότι το ΔΣ που μόλις πριν λίγες ημέρες παραδέχθηκε δημόσια ότι τα χρήματα δεν επαρκούν παρά μόνο μέχρι τον Ιούνιο του 2014 αποφάσισε να στηρίξει με την ψήφο του αύξηση του ελλείμματος για το 2013 από 21 σε 22,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο προκειμένου να εξευμενίσει τους 2000 συνταξιούχους του ΕΔΟΕΑΠ  παραβιάζοντας όχι μόνο το νόμο, αλλά καταπατώντας τα ίδια τα  ασφαλιστικά συμφέροντα και τα ανθρώπινα δικαιώματα των 18500 ασφαλισμένων του. Οι συνδικαλιστές των παρατάξεων δεν άντεξαν στην πίεση των ψηφοφόρων  και μοιράζουν παράνομα χρήμα που δεν τους ανήκει. Ακόμη χειρότερα, ροκανίζουν τα αποθεματικά, αφού τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν και ζημιώνουν το μέλλον του Ταμείου και όλους τους μετόχους μέλη του συνταξιούχους και ενεργούς!

Το θλιβερό είναι ότι με τη στάση  τους αυτή οι εκλεγμένοι στο ΔΣ    συνδικαλιστές επιφύλαξαν στους δημοσιογράφους μια πολύ άσχημη θέση στην κοινωνία.Τους αναδεικνύουν σε εξαίρεση την ώρα που περισσότερο παρά ποτέ ο δημοσιογραφικός κλάδος έχει ανάγκη τη συναίνεση και την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας στη συνείδηση της οποίας έχει πέσει πολύ χαμηλά τα τελευταία χρόνια… Τώρα ακόμη  χαμηλότερα!

«Πώς θα ζητήσουμε την αρωγή της κοινωνίας στον αγώνα μας για την ΕΡΤ και το Αγγελιόσημο όταν οι ίδιοι ζητάμε να εξαιρεθούμε από τα μέτρα που πλήττουν όλους τους Έλληνες; Πώς θα πείσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας αν δεν είμαστε μαζί με την κοινωνία και όχι απέναντι;» είπε στη συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τις Ενώσεις, η πρόεδρος της Μαρία Αντωνιάδου. Και έχει δίκιο. Πέρα από το αντικειμενικό πρόβλημα των οικονομικών και της βιωσιμότητας του Ταμείου τί παραπάνω δικαιώματα έχουν ως πολίτες οι δημοσιογράφοι και θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων μια επικούρηση, που στους 1700  από τους 2000 ξεπερνά το μηνιαίο εισόδημα, μισθό ή κύρια σύνταξη εκατομμυρίων ελλήνων σήμερα; Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των ΜΜΕ  εκπροσωπείται από 18  βουλευτές δημοσιογράφους – ανάμεσα τους 4 υπουργοί – στο Κοινοβούλιο αρκετοί από τους οποίους είναι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ!

Θέλει ο κος Πάνος Σόμπολος να πάρουν δώρο Χριστουγέννων αυτοί οι βουλευτές; Δεν είναι ντροπή; Σίγουρα πάντως είναι και παράνομο και ανήθικο!

Επιπλέον, όμως, εκθέτει σε κινδύνους το Ταμείο και αυξάνει σε δραματικό βαθμό την δεδηλωμένη αναξιοπιστία που πλήττει βαθύτατα, όπως και η ανεργία, τον κλάδο των εργαζόμενων, των ανέργων και των συνταξιούχων δημοσιογράφων. Κάποιος να τους σταματήσει!

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...