Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

«Χήρες» εισέπραξαν παράνομα από το ΙΚΑ συντάξεις ύψους 328.000 ευρώ

Πρόκειται για δύο Ελληνίδες, 61 και 64 ετών, και έναν Έλληνα 86 ετών - Και οι τρείς είχαν παντρευτεί δεύτερη φορά αλλά είχαν «ξεχάσει» να το δηλώσουν συνεχίζοντας να εισπράττουν σύνταξη χηρείας


Στη σύλληψη τριών ατόμων, δύο γυναικών ηλικίας 61 και 64 ετών, και ενός 86χρονου άνδρα για παράνομη είσπραξη συντάξεων χηρείας παρά το γεγονός ότι είχαν ξαναπαντρευτεί, προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία. Συνολικά και οι τρεις συλληφθέντες φέρονται να έχουν εισπράξει ποσό ύψους 328.000 ευρώ.


Ειδικότερα:

Η 61χρονη που κατοικεί στην Αθήνα, όταν έμεινε χήρα τον Μάρτιο του 1997 ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας αλλά επτά μήνες μετά, όταν και ξαναπαντρεύτηκε, «ξέχασε» να το δηλώσει με αποτέλεσμα για τα επόμενα 16 χρόνια να εισπράξει 190.000 ευρώ (χωρίς τους τόκους). Την 61χρονη συνέλαβαν αστυνομικοί ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από Τράπεζα σε περιοχή της Αθήνας.

Για την 64χρονη, που κατοικεί σε περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας, προέκυψε ότι εισπράττει παράνομα σύνταξη χηρείας τα τελευταία οχτώ χρόνια, από τον Μάρτιο του 2005 όταν και παντρεύτηκε για δεύτερη φορά. Το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις (55.000) ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Ο 86χρονος, τέλος, που κατοικεί στη Σάμο, συνέχισε να εισπράττει παράνομα τη σύνταξη χηρείας από τον Μάιο του 2003 αφού δεν τον δήλωσε - ως όφειλε - στο ΙΚΑ. Έτσι τα τελευταία 10 χρόνια εκτιμάται ότι ιδιοποιήθηκε το ποσό των 83.000 ευρώ

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Παράλληλα ενημερώθηκε η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. και τα αρμόδια Υποκαταστήματα, προκειμένου να διακόψουν άμεσα την καταβολή των συντάξεων και να προβούν στις δικές τους περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...