Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Στον Τμηματάρχη του ΣΔΟΕ θα κατέληγαν τα 400.000 ευρώ

Τα 400.000 ευρώ που βρήκαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. σε γραφείο συλληφθέντα δικηγόρου θα κατέληγαν σε Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε. προκειμένου να «τακτοποιηθεί» ο έλεγχος σε εταιρεία εμπορίας μετάλλων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Για την υπόθεση της εκβίασης ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας μετάλλων συνολικά έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ανάμεσα τους δύο γνωστοί δικηγόροι, ο Τμηματάρχης του ΣΔΟΕ, ένας ιδιώτης και ένας αστυνομικός.

Την Τρίτη, 12 Νοέμβριου, διενεργήθηκε έλεγχος από τριμελές κλιμάκιο υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε., σε επιχείρηση εμπορίας πολύτιμων μετάλλων, που διατηρεί 36χρονη επιχειρηματίας, στο κέντρο της Αθήνας.


Το κλιμάκιο, με εντολή του συλληφθέντα Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε., προέβη στην κατάσχεση 16 κιλών χρυσού, αξίας περίπου 300.000 ευρώ, με την αιτιολογία ότι στερούντο νομιμοποιητικών παραστατικών.

Η επιχειρηματίας κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι μετά τη διενέργεια του ελέγχου, ο 50χρονος συλληφθείς δικηγόρος (της), πρότεινε στην ίδια να καταβάλλει αρχικά 500.000 ευρώ, στον Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε και ενδεχομένως και σε άλλα άτομα, προκειμένου να «τακτοποιηθεί» το θέμα του ελέγχου.

Συγκεκριμένα, της ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση που δεχόταν να καταβάλλει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, θα «έκλεινε» με θετικό τρόπο η εκκρεμότητα, θα εξασφαλιζόταν ο μη μελλοντικός έλεγχος της εταιρείας της και θα διασφαλίζονταν οι συναλλαγές της με άλλους επιχειρηματίες, σε περιπτώσεις αγοράς, τιμολόγησης, εισαγωγής - εξαγωγής χρυσού κλπ.

Στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν διάφορες συναντήσεις του 50χρονου δικηγόρου με τον συλληφθέντα ιδιώτη και τον επίσης συλληφθέντα 62χρονο δικηγόρο.

Από την εξέλιξη της έρευνας και σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο 38χρονος ιδιώτης θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσο πρόσωπο, καθώς αυτός θα παραλάμβανε τα χρήματα από το 50χρονο δικηγόρο και θα τα παρέδιδε στον τελικό αποδέκτη, τον Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε.

Ο 38χρονος, σε κεντρική καφετέρια της Αθήνας, όπου καθορίστηκε ραντεβού για την «παραλαβή» των χρημάτων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν στην κατοχή του 50χρονου δικηγόρου, κινητό τηλέφωνο, και πιστόλι replica με γεμιστήρα. Στην κατοχή του Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε, τρία κινητά τηλέφωνα, μεταλλική ράβδος και φυσίγγια των 9 mm. Στην κατοχή του 62χρονου δικηγόρου κινητό τηλέφωνο, πιστόλι με γεμιστήρα, τέσσερα φυσίγγια των 0,45 cal , επτά φυσίγγια των 9 mm και 11 φυσίγγια των 0,22 cal. Στην κατοχή του 38χρονου ιδιώτη τρία κινητά τηλέφωνα. Στην κατοχή του Αρχιφύλακα 2.710 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, κάρτα SIM με κομμένο το τσιπάκι, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, δύο φυσίγγια διασποράς, δύο συσκευές – φακοί, που ενσωματώνονται σε πιστόλι, πέντε μαχαίρια και δύο μαύρες κουκούλες «full - face».

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διενεργηθεί σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η επιβολή ανάλογων κυρώσεων σε βάρος του Αρχιφύλακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...