Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κούρεμα 50% σε χρέη από καταναλωτικά και κάρτες - Τι προτείνουν οι τράπεζες

- Εισήγηση για ελαφρύνσεις στις πιο επισφαλείς κατηγορίες δανείων
- Προϋπόθεση για την ελάφρυνση, η προσημείωση ακινήτου
- Τράπεζα έχει εγκρίνει το “μαχαίρι” στους τόκους που έχουν κεφαλαιοποιηθεί, λόγω καθυστερήσεων


Στα χέρια της Τραπέζης της Ελλάδος βρίσκονται οι εισηγήσεις τεσσάρων τραπεζών για τις εσωτερικές “bad banks” που καλούνται να αναπτύξουν. Οι τράπεζες Πειραιώς, ΕΤΕ, Alpha και Eurobank, υπέβαλαν προτάσεις για τα τμήματα που θα αναπτύξουν προκειμένου να διαχωρίσουν από το συνολικό χαρτοφυλάκιο των χορηγήσεων τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να τα διαχειριστούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, με τις καθυστερήσεις στα καταναλωτικά δάνεια να κινούνται στο 40%, υπάρχουν τράπεζες που εισηγούνται στην τρόικα και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν κούρεμα έως το 50% του οφειλόμενου κεφαλαίου.Τα καταναλωτικά και οι κάρτες εφόσον συνοδεύονται από εξασφαλίσεις είναι τα πλέον επισφαλή δάνεια και οι δυνατότητες διεκδίκησης των οφειλόμενων ποσών είναι περιορισμένες. Προϋπόθεση για να υπάρξει ελάφρυνση, ιδιαίτερα στην περίπτωση των καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών είναι η προσημείωση ακινήτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες προχωρά σε κούρεμα καταναλωτικών δανείων και χρεών από κάρτες μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν οτι προβλέπεται το κούρεμα των τόκων οι οποίοι έχουν κεφαλαιοποιηθεί, λόγω της καθυστέρησης πληρωμής των δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...