Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Επιχειρηματίας: Ετσι μου έφαγαν τα λεφτά ο Ανθόπουλος και οι τοκογλύφοι φίλοι του


Σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος τοκογλυφίας που φέρεται να συμμετείχε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και επί σειρά ετών βουλευτής Σερρών Γιαννης Ανθόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα η επιχειρηματίας που έστειλε στη δικαιοσύνη την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η κυρία Οδέττη Πετρίδη που έχει εταιρεία εμπορίας καπνού στην Καβάλα μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο για τη δράση του κυκλώματος και τη διαμεσολάβηση του κ. Ανθόπουλου.

Η κυρία Πετρίδη σημείωσε πως ο πρώην βουλευτής Σερρών ήταν στενός φίλος της οικογένειας του συζύγου της και αναγκάστηκε να προσφύγει στους τοκογλύφους όταν μπήκε στον Τειρεσία από τα «επίσημα» τραπεζικά ιδρύματα.

Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας ανέφερε πως τον Απρίλιο του 2001 ήρθε σε επαφή με το κύκλωμα τοκογλύφων και συμφώνησε στη χορήγηση δανείου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, με το επιτόκιο να είναι εξωπραγματικό: ξεκίνησε από 46% ετησίως και έφτασε μέχρι 220% το 2005!

Μάλιστα, το κύκλωμα για να εξασφαλίσει την αποπληρωμή των δανεικών, προσημείωνε ακίνητα υψηλότερης αξίας, τα οποία ήταν ελεύθερα χρεών προς τις τράπεζες ή το Δημόσιο. Μάλιστα, για να φαίνεται «νομότυπη» η συναλλαγή, είχαν φτιάξει «μαϊμού» εταιρεία που είχε πουλήσει καπνά στην εταιρεία της Πετρίδη.

Έτσι, η εταιρεία εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Βάσει των στοιχείων του ανακριτή διαχειρίστρια της μονοπρόσωπης εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της ιδιοκτήτριας της εταιρείας από την Καβάλα.

Η εμπλοκή του Ανθόπουλου και η... γλύκα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ.

Ο ανακριτής διαθέτει στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των οικείων του, από τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν εμβάσματα τουλάχιστον 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του πρώην πολιτικού και της συζύγου του.

Ακόμα, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ζητούσε -πέραν του 10%- ένα ποσοστό 1%, στην αρχή των διαπραγματεύσεων, για τη... γλύκα των τοκογλύφων, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η εκταμίευση των χρημάτων.

Πλέον, ο 64χρονος Γιάννης Ανθόπουλος -που όταν συνέβη η συναλλαγή ήταν ενεργό πολιτικό πρόσωπο- κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία και χρειάστηκε να καταβάλει 200.000 εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...