Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Do or die – Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:00)

Τα... ψέμματα τελειώσαν. Μετά από μία εντυπωσιακή σειρά τελικών Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετρούν από δύο νίκες και ξεκινώντας -σχεδόν- από την ίδια αφετηρία απόψε το βράδυ στο ΣΕΦ, γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Ο νικητής στέφεται πρωταθλητής και ο χαμένος πάει απογοητευμένος σπίτι του.


Για τους “ερυθρόλευκους” θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια, για τους “πράσινους” το 10ο συνεχόμενο και 14ο την τελευταία 15ετία.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναμένεται πιο “καυτό” από ποτέ καθώς η δίψα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού είναι τεράστια και συνοδεύεται από την αυτοπεποίθηση που έδωσε το... έπος της Κωνσταντινούπολης. Η προτετοιμασία των Πειραιωτών ολοκληρώθηκε με τον Γιώργο Αγγελόπουλο παρόντα, ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Στην αντίπερα όχθη, οι “πράσινοι” έχουν τους δικούς τους λόγους να θέλουν όσο τίποτα αυτή τη νίκη. Έχουν ακούσει πολλά για τα αποθέματα τη ενέργειας τους και περί τέλους της αυτοκρατορίας τους στο ελληνικό μπάσκετ και θέλουν να δώσουν ηχηρή απάντηση. Παράλληλα, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με το θολό μέλλον των Γιαννακοπουλων και του Ομπράντοβιτς -και ενδεχομένως κάποιων παικτών- αυξάνουν το κίνητρο και δίνουν τον χαρακτήρα του “κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι” στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια.

Η τελευταία προπόνηση διεξήχθη με την παρουσία του Θανάση Γιαννακόπουλο, ενώ την αποστολή θα συνοδέψει στο Φάληρο ο ανιψιός του, Δημήτρης, σε μία κίνηση που προκάλεσε έναν “μίνι πόλεμο” ανάμεσα στους “αιωνίους”.

Οι διαιτητές του μεγάλου τελικού θα γίνουν γνωστοί λίγη ώρα πριν το τζάμπολ Στη διαδικασία αναμένεται να μπουν τα ονόματα των Χρήστου Χριστοδούλου, Σπύρου Γκόντα, Τόμι Σχινά, Γιώργου Τανατζή, Παναγιώτη Αναστόπουλου και Γιάννη Φούφη, ενώ εκτός κληρωτίδας θα μείνουν οι Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Κορομηλάς, που βρίσκονται στην Ισπανία για σεμινάριο της FIBA.

Το NewsIt θα βρίσκεται από νωρίς στο ΣΕΦ για να σας μεταφέρει με φωτογραφίες, βίντεο και λεπτό προς λεπτό ενημέρωση όλα όσα συμβαίνουν στην κορυφαία “μάχη” των δύο καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...