Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ε. Βενιζέλος: "Να φτάσουμε στο εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης"

Συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχει ο πρόεδρος του κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην οποία τόνισε ότι, «κεντρική μας θέση και δική μου διαρκής πίστη είναι ότι στην Ελλάδα μπορούμε να φτάσουμε -και θα φτάσουμε- στο εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια των δήμων, με μια καλά στοχευμένη δημόσια δαπάνη, ώστε, όπως είπε, κανείς να μη νιώθει αβοήθητος και ότι έχει εγκαταλειφθεί στην κρίση. Επιπλέον, υποστήριξε ότι αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να εντοπίσει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, ώστε να φύγουμε από τη λογική των οριζόντων παροχών και να υπάρξει στόχευση σε αυτούς που έχουν το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην τελευταία φάση μιας οξύτατης κρίσης και πως οι λύσεις πρέπει να δίνονται από το κοινωνικό κράτος και τους θεσμούς και όχι να βασίζονται στη φιλανθρωπία. Ακόμη, υποστήριξε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει έντονο ρόλο στα δίκτυα κοινωνικής προστασίας, όχι μόνο μέσα από προγράμματα όπως το Βοήθεια στο σπίτι και το εθνικό δίκτυο προνοιακών θεσμών, αλλά και μέσα από πρωτοβουλίες «που είναι στο μεταίχμιο μεταξύ κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης» και αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και ιδίως των νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...