Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Γκ. Σρέντερ: «Χωρίς νόημα όσα επιβάλλει το Βερολίνο στην Αθήνα»

Επικριτικός για την πίεση που ασκεί το Βερολίνο στην Αθήνα εμφανίζεται, σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και αφού χαρακτηρίζει καθοριστική... την εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση.

«Το σοβαρότερο λάθος που κάναμε, είναι ότι αφήσαμε μετέωρη την κυβέρνηση Παπανδρέου» αναφέρει στη συνέντευξή του ο προκάτοχος της Άνγκελα Μέρκελ και εξηγεί: «Ο ίδιος ήταν σαφής. Είχε πει: δώστε μου περισσότερο χρόνο. Τώρα, όλοι οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά οι Ευρωπαίοι πρέπει να κατανοήσουν ότι όλα αυτά δεν γίνονται μέσα σε μια νύχτα. Θα έπρεπε να πούμε αμέσως ότι θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αναμορφώσουν τη χώρα, αλλά, παράλληλα, ότι πρέπει να μπορέσουν να το κάνουν βαθμιαία. Μέχρι τώρα, δυστυχώς, ασκούμε μόνο πίεση στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Σρέντερ, «όσα επιβάλλει η κυβέρνηση του Βερολίνου στην Αθήνα δεν έχουν ούτε πολιτικό, ούτε οικονομικό νόημα».

«Αυτό που κάνει η γερμανική κυβέρνηση, το να λέει δηλαδή στην Ελλάδα ότι πρέπει να εφαρμοσθούν συγχρόνως οι μεταρρυθμίσεις και η πολιτική λιτότητας, δεν έχει νόημα. Είναι σαφές ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο» υποστηρίζει, για να σημειώσει πάντως ότι «πολλά εξαρτώνται από το πώς οι Έλληνες θα ψηφίσουν σε δυο εβδομάδες», «αν θέλουν να τους σώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...