Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Εισπρακτικές «συμμορίες» τρομοκρατούν τους πολίτες

Στα χέρια των εισπρακτικών εταιρειών περνούν τα χρέη των πολιτών προς το Ελληνικό Δημόσιο, τις τράπεζες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην ανεξέλεγκτη δράση των σύγχρονων κυνηγών κεφαλών σε όλο το φάσμα τις κοινωνίας.

Με κράχτη το «ζεστό» χρήμα, οι εισπρακτικές αγοράζουν πλέον τοις μετρητοίς πάσης φύσεως ανεξόφλητες οφειλές των Ελλήνων ξεκινώντας πραγματικό σαφάρι στα υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά για την αναζήτηση του κέρδους. Την ίδια στιγμή ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους παραδίνεται άνευ όρων σε αυτή τη μικρή ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διαχείριση του συνολικού πακέτου των χρεών του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των ασφαλιστικών ταμείων, ύψους δεκάδων δισ. ευρώ.

Η γιγάντωση κανονικά και με τον νόμο του επιχειρηματικού κλάδου που έχει τρομοκρατήσει τους πολίτες τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα.

Η ανυπαρξία ουσιαστικής προστασίας από την πλευρά του κράτους όλα αυτά τα χρόνια κάνει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κυρίας Ελένης Ράικου να φαντάζει ως η τελευταία ελπίδα. Πόσο μάλλον όταν, παρά την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των εισπρακτικών, που καταγράφουν εντυπωσιακά κέρδη σε καιρό μνημονίου, οι καταγγελίες για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους συνεχίζονται και οι ίδιες έχουν δεχτεί τις πρώτες κοινοποιήσεις κλήσεων για υποβολή «απολογητικών υπομνημάτων», με τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...