Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

48ωρη απεργία για φαρμακοποιούς αύριο Δευτέρα και Τρίτη

Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προχωρά την Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Μαρτίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), αντιδρώντας στις αφόρητες  όπως αναφέρει, πιέσεις της τρόικας και «όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία».

Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην επιμονή των εκπροσώπων της τρόικας που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων και στα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση αυτών,  στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) και στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

Επίσης, ο ΠΦΣ αντιδρά στα σχέδια για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ιδιωτικών φαρμακείων, αναφερόμενος στα σχέδια, όπως τονίζει, για εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων.

«Μπροστά σ΄ αυτήν την επιμονή που ουσιαστικά είναι το τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε , εργασθήκαμε και ζήσαμε τις οικογένειές μας, δίνουμε τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ και τονίζει ότι η 48ωρη απεργία είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...