Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

"Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει" και κηρύσσει "πόλεμο" στον Στουρνάρα!

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στην Εκάλη η πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών ΓιάννηΣτουρνάρα, που χαρακτήριζε τους κατοίκους της ως «Αbsentee Landlords», ενώ παράλληλα είχε αναφέρει πως τώρα έφτασε η ώρα που και αυτοί θα πληρώσουν.


Με επιστολή - διαμαρτυρία οι κάτοικοι της Εκάλης, η οποία διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κηφισιάς και υπογράφεται από το σύνολο των συμβούλων, που εκλέγονται στην Εκάλη.


«Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει κ. Υπουργέ εν αντιθέσει με κάποιους "τεχνοκράτες" αγνώστων απολαβών και φορολογικών υποχρεώσεων», απαντούν στην επιστολή τους οι κάτοικοι, παραθέτοντας αναλυτικά τι πληρώνουν.

Και την ίδια ώρα, παραθέτουν μια λίστα στον υπουργό σε ό,τι αφορά ζητήματα που το ΥΠΟΙΚ έχει αποτύχει να διεκπεραιώσει, αλλά και καλούν τον υπουργό να δώσει «πειστικές εξηγήσεις γιατί πρέπει να πληρώσει η Εκάλη απέναντι σε άλλες ακριβές περιοχές του λεκανοπέδιου...».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Ως "Absentee Landlords" χαρακτήρισε συλλήβδην τους κατοίκους της Εκάλης ο κ. Στουρνάρας με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής της 1.12.2013. Θα θέλαμε λοιπόν εντελώς επιγραμματικά να τον πληροφορήσουμε τα εξής:

Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει κ. Υπουργέ εν αντιθέσει με κάποιους «τεχνοκράτες» αγνώστων απολαβών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει:

-Πλασματικές αντικειμενικές αξίες της τάξεως των 4450 € / τ.μ.
-Τέλος Ακίνητης Περιουσίας επ' αυτών
-Τέλος Ακαλύπτων επ' αυτών
-Φόρο Ακίνητης Περιουσίας επ' αυτών
-Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επ' αυτών
-Παράλογα Τέλη μεταβιβάσεων, γονικών παροχών κ.λ.π. επ΄ αυτών
-Δημοτικά τέλη σχεδόν διπλάσια των άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς.
-Δημοτικό φόρο
-Πετρέλαιο θέρμανσης σε παράλογες τιμές που εσείς επιβάλλετε και χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν τα λοιπά εισοδηματικά κριτήρια λόγω ιδιοκτησιών με αντικειμενική αξία μεγαλύτερης των 200.000 €.
-Την μη ύπαρξη εναλλακτικού τρόπου θέρμανσης γιατί στην περιοχή δεν λειτουργεί δίκτυο αερίου καυσίμου.
-Το κόστος βυτιοφόρου για αποχέτευση μεγάλου αριθμού ιδιοκτησιών γιατί το δίκτυο αποχέτευσης τώρα κατασκευάζεται.

Επίσης πληρώνουμε παράλογα τέλη αποχέτευσης διότι η ΕΥΔΑΠ χρεώνει όσες ιδιοκτησίες συνδέονται με το δίκτυο της το νερό του ποτίσματος των κήπων ως αποχετευόμενο, ενώ προσεχώς θα πληρώνουμε και διόδια για να πάμε σπίτια μας.

Εν τω μεταξύ εσείς κ. Στουρνάρα ως τεχνοκράτης και καθηγητής έχετε αποτύχει να:

-Εντοπίσετε και να φορολογήσετε τις δεκάδες offshore επιχειρήσεις που έχουν ως αποκλειστική δραστηριότητα την ιδιοκτησία ακινήτων.
-Να εκκαθαρίσετε και να στείλετε εγκαίρως τα εκκαθαριστικά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας του 2010, 2011, 2012, και 2013 με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν μέσα σε δέκα μήνες φόρους 4 ετών.
-Να αναθεωρήσετε (μειώσετε) τις αντικειμενικές αξίες από το 2006.
-Να φορολογήσετε έστω και υποτυπωδώς την τεράστια φορολογητέα ύλη από αυτούς που κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση φοροδιαφεύγουν σε βάρος των υπολοίπων.
-Να δώσετε πειστικές εξηγήσεις γιατί πρέπει να πληρώσει η Εκάλη απέναντι σε άλλες ακριβές περιοχές του λεκανοπέδιου όπως Καβούρι, Βουλιαγμένη, Ψυχικό, Φιλοθέη, Κολωνάκι κ.α. συντηρώντας αυτόν τον λανθάνοντα ρατσισμό έναντι των κατοίκων μιας περιοχής.

Το μεγάλο δυστύχημα όμως κ. Υπουργέ είναι ότι ενώ εσείς μεθαύριο θα παρέχετε τις υπηρεσίες σας ως freelancer στην City Group στην Morgan Stanley η σε κάποιο άλλον αξιοσέβαστο οργανισμό, η ιστορία θα σας χρεώσει την τελική υπογραφή για την εσκεμμένη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης στην χώρα μας και ίσως και την εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...