Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Κυκλοφόρησε ο Firefox 17 για υπολογιστές

Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία της ανανεωμένης έκδοσης του Firefox για Android, η Mozilla κυκλοφόρησε και την τελική έκδοση του browser για υπολογιστές, τον Firefox 17.

Μαζί με τις γνωστές διορθώσεις και αναβαθμίσεις, το κύριο χαρακτηριστικό του νέου Firefox είναι η ενσωμάτωση του Facebook Messenger μέσω του νέου Social API. Έτσι μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι μονίμως στο chat του κοινωνικού δικτύου, να συνομιλείτε με τους φίλους σας και να λαμβάνετε ενημερώσεις χωρίς να έχετε ανοιχτή την ιστοσελίδα του Facebook.

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι η δυνατότητα αποκλεισμού των plugins και ιδίως των παλαιών plugins τα οποία λόγω της παλαιότητάς τους μπορεί να κρύβουν κινδύνους τόσο για τη σταθερότητα του προγράμματος όσο και για την ασφάλεια των δεδομένων που διαχειρίζονται. Αυτά δε θα ενεργοποιούνται αυτόματα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να τα ενεργοποιήσετε "χειροκίνητα" με ένα κλικ ή να τα αναβαθμίσετε στην τελευταία τους έκδοση.

Στον αισθητικό τομέα, παρατηρούνται μεγαλύτερα εικονίδια στην "Awsome Bar", την μπάρα διευθύνσεων δηλαδή, ενώ μικροαλλαγές παρατηρούνται και στο γραφικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα η νέα έκδοση περιλαμβάνει, σύμφωνα με τη Mozilla, πάνω από 20 βελτιώσεις, πολλές από τις οποίες επιλύουν προβλήματα με το άνοιγμα νέας καρτέλας. Υποστηρίζει ακόμα το χαρακτηριστικό "sandbox" για iFrames στο HTML4, κάτι που η Mozilla υποστηρίζει πως θα βελτιώσει την ασφάλειά του.

Ο Firefox 17 είναι διαθέσιμος δωρεάν από την ιστοσελίδα της εταιρείας για PC, Mac και Linux. Το μόνο δυσάρεστο είναι πως η νέα έκδοση είναι και η πρώτη που δεν υποστηρίζει παλαιά λειτουργικά συστήματα Mac OS, συγκεκριμένα το OS X 10.5 Leopard ή παλαιότερες εκδόσεις.


Πηγή: techit.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...