Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Έκρηξη σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ

Έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τουλάχιστον δέκα τραυματίες, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του Ισραήλ.

 Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».

Στον αέρα η ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς συνεχίζονται για όγδοη ημέρα οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κατά τη διάρκεια της νύχτας επλήγησαν περισσότεροι από 100 στόχοι, ενώ δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα, οι οποίες απωθήθηκαν.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ 


Παρά τις όποιες διαμεσολαβητικές προσπάθειες, η ισραηλοπαλαιστινιακή σύγκρουση συνεχίζεται για όγδοη ημέρα. Οι αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ και οι ρουκέτες από τη Γάζα το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν τα θύματα στον άμαχο πληθυσμό. Η ΔΗΜΑΡ από την πρώτη στιγμή τόνισε πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση. Η Ε.Ε και το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να επιβάλουν την κατάπαυση του πυρός, την έναρξη διαπραγματεύσεων και το διεθνές δίκαιο. Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την προσεχή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 29 Νοεμβρίου, θα προσφέρει πραγματική προοπτική στην εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση και η ευρωπαϊκή διπλωματία οφείλουν να στηρίξουν το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...