Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ξάνθη: Στο Αυτόφωρο για τον τραυματισμό εκπαιδευτικού

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, παραπέμπεται να δικαστεί αύριο ένα άτομο με την κατηγορία ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης συμμετείχε σε επίθεση που σημειώθηκε εναντίον μελών αντιφασιστικής οργάνωσης.

Στη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της επαρχιακής πόλης, ο εκπαιδευτικός, Μιλιατζίν Τζεμαλί, καθώς επίσης και άλλα τρία άτομα, που είναι μέλη της κίνησης: «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης».

Τα μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από μέλη της «Χρυσής Αυγής», την ώρα που κολλούσαν αφίσες, κατά το ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Όπως καταγγέλλουν, εκτός από τον συλληφθέντα, συμμετείχαν άλλα τρία άτομα τα οποία φορούσαν μαύρα μπλουζάκια, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, παραπέμπει στη «Χρυσή Αυγή», ενώ την επίθεση κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο χθες, αλλά ζήτησε και πήρε αναβολή για αύριο, ενώ η τοπική κομματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» υποστηρίζει δεν έχει καμία σχέση με τους τραυματισμούς και ισχυρίζεται ότι οι δράστες της επίθεσης δεν ανήκουν στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...