Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αντίθεση Αντ. Ρουπακιώτη στις νέες απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Την αντίθεσή του στις έξι νέες απολύσεις, στις οποίες προχώρησε η «Χαλυβουργία Ελλάδος» στη μονάδα του Ασπροπύργου, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε συνάντηση του με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων του εργοστασίου «Η Ενότητα». Στη συνάντηση πήραν μέρος τόσο νομικοί σύμβουλοι των εργαζομένων, όσο και απολυμένοι της εταιρείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι τελευταίες αυτές απολύσεις όχι μόνο δεν υπηρετούν το αναγκαίο κλίμα ηρεμίας, που πρέπει να υπάρχει στον χώρο του εργοστασίου μετά την αναστολή της απεργίας, αλλά επιτείνουν την ένταση και παρεμποδίζουν την άσκηση του δικαιώματος εργασίας.

Κι αυτό, όπως σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «πέραν του ότι οι απολύσεις αυτές θα ελεγχθούν από τα δικαστήρια για τη νομιμότητά τους». Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τέλος την ευχή να μην υπάρξει συνέχεια στη στάση αυτή της εταιρείας.

Οι έξι απολύσεις έγιναν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων για αναστολή της απεργίας τους, με την επίκληση προϋποβολής μήνυσης, χωρίς καταβολή αποζημίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...