Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη 42χρονος που έκανε 75 ληστείες σε 10 χρόνια

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε, στα Καμίνια, ένας 42χρονος ο οποίος κατηγορείται πως είχε διαπράξει συνολικά 75 ένοπλες ληστείες από τις οποίες 41 σε τράπεζες, 24 σε σουπερ-μάρκετ και 10 σε δημόσιους οργανισμούς. Η «δράση» του χρονολογείται την τελευταία τουλάχιστον 10ετία ενώ τα χρήματα από τις ληστείες τα «ξέπλενε» επενδύοντας σε αγορά φορτηγού αυτοκινήτου και την ίδρυση μεταφορικής εταιρείας στην Βουλγαρία.

Ο 42χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στα Καμίνια και λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία σε σούπερ-μάρκετ στη λεωφόρο Θηβών στην ίδια περιοχή.

Ειδικότερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαύρο κράνος μοτοσικλετιστή και με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσε από τρία ταμεία το χρηματικό ποσό των 1.085 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι ο 42χρονος έχει διαπράξει συνολικά 75 ληστείες.

Όπως έγινε γνωστό ο συλληφθείς, ο οποίος δεν ήταν σεσημασμένος, παραδέχτηκε όλες τις ένοπλες ληστείες που είχε κάνει, ενώ η «δράση» του χρονολογείται από δεκαετίας και πλέον και συγκεκριμένα από το τέλος του 2001. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας του είναι ότι διέπραττε τις ένοπλες ληστείες πάντα μόνος του, χρησιμοποιώντας αρχικά κοντόκαννη καραμπίνα και την τελευταία εξαετία περίστροφο.

Από τις ληστείες ο 42χρονος αποκόμισε συνολικά τα χρηματικά ποσά των 528.795,7 ευρώ, 969.000 δραχμών, 1.825 δολαρίων Η.Π.Α., 673 λιρών Κύπρου και 40 λιρών Αγγλίας. Μέρος αυτών των χρημάτων διέθεσε για την αγορά φορτηγού-τράκτορα με επικαθήμενο, που είχε σκοπό να τα μεταφέρει και ταξινομήσει στην Βουλγαρία, όπου έχει ιδρύσει μεταφορική εταιρεία.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία είχε προσπαθήσει να διαφύγει, ένα περίστροφο διαμετρήματος 357 μάγκνουμ με έξι φυσίγγια στο βυκίο, ένα μαύρο κράνος, ένα ζεύγος διαφανή γάντια μίας χρήσεως, μία νάιλον μπλε σακούλα, μία μαύρη τσάντα ώμου και το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει από το σουπερ-μάρκετ.

Σε έρευνες σε δύο οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εικοσιτέσσερα φυσίγγια διαμετρήματος 357 μάγκνουμ, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, τριάντα οκτώ φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, μία κουκούλα τύπου φουλ-φεις και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...