Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Σε ελληνικά χέρια το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος

Η δημοσιογραφικού χαρακτήρα ελληνική δράση "Europe on the Ground" πήρε το πρώτο βραβείο στην τελετή απονομής που έγινε στο Άαχεν της Γερμανίας.

Το δεύτερο πήγε στο τσεχικό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus "Europe meets School" και το τρίτο στο ουγγρικό ντοκυμαντέρ-οδοιπορικό "Cycle Me Home". Το Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα Καρλομάγνος σε σχέδια που ενισχύουν μεταξύ των νέων την ιδέα της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτζ δήλωσε: "Προσωπικά, αυτό που μου αρέσει στο "Europe on the Ground" είναι ότι κάνει πιο αισθητή την πολιτισμική ποικιλομορφία στην Ευρώπη, προωθεί την πολυπολιτισμικότητα και ενθαρρύνει την δημιουργία  ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας. Εάν θέλουμε να ενδυναμώσουμε την δημιουργία ευρωπαϊκού δημοσίου χώρου, χρειαζόμαστε  ευρύτερο διάλογο για ευρωπαϊκά θέματα..... Υπάρχει μία αυξανόμενη συνειδητοποίηση στο πόσο εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλο, στο πόσο εμπλεκόμαστε ο ένας με τον άλλο....Η Ελληνίδα νικήτρια του Βραβείου Νεότητας Καρλομάγνος συνεισφέρει στο να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...