Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μολύνθηκαν με AIDS πελάτες ιερόδουλων, ουρά για εξετάσεις

Σπεύδουν να ελεγχθούν χιλιάδες άντρες, οι οποίοι παραδέχονται ότι είχαν επικίνδυνη σεξουαλική επαφή με αποτέλεσμα τώρα να ανησυχούν αν είναι μολυσμένοι με τον ιό HIV. Η αγωνία τους εντείνεται μετά τα τελευταία στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία πέντε πελάτες ιερόδουλων μολύνθηκαν και πλέον είναι φορείς του AIDS.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τα θετικά στον ιό HIV αποτέλεσμα των εξετάσεων προέκυψαν από τους 100 πρώτους ελέγχους ανδρών, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με ιερόδουλες. Εσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικό, καθώς διεξάγονται σε καθημερινή βάση εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού HIV και συνεπώς μπορεί να αλλάξει, όμως προκαλεί ανησυχία.

Σημειώνεται ότι έως και χτες είχαν επικοινωνήσει με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 6.000 πολίτες, εκ των οποίων οι εννιά στους δέκα έχουν παραδεχτεί ότι δεν έκαναν χρήση προφυλακτικού.

Ενδεικτικό του πανικού που έχει προκληθεί είναι και το γεγονός ότι έχουν δεκαπλασιαστεί οι εξετάσεις για το AIDS στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ουρές όμως σχηματίζονται και στα δημόσια νοσοκομεία, όπως στο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Ανδρέας Συγγρός. Οπως λέει στα «ΝΕΑ» η διοικητική διευθύντρια του νοσοκομείου Χριστίνα Αντωνίου, καθημερινά προσέρχονται άντρες ζητώντας επιτακτικά να υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις, με αποτέλεσμα η λήψη αίματος να γίνεται άμεσα χωρίς καν ραντεβού.

Παράλληλα όμως, αυξάνεται και η μαύρη λίστα με τις οροθετικές ιερόδουλες, οι οποίες πλέον έχουν φτάσει συνολικά τις 31, ενώ οι υγειονομικοί έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...