Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ιδού η λίστα της ντροπής: Οι δέκα ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να πεθάνουν

Μόλις πριν από μία εβδομάδα ένας 66χρονος καρκινοπαθής συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του επειδή κανένα νοσοκομείο δεν τον δεχόταν για νοσηλεία διότι είχε την ατυχία εκτός από τον καρκίνο με τον οποίο πάλευε να είναι και ανασφάλιστος.


Ο άνθρωπος αυτός που κηδεύτηκε στις 2 Ιανουαρίου απευθύνθηκε στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού τον περασμένο Οκτώβριο. Ο ασθενής είχε συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και αιμόπτυση και οι γιατροί συνέστησαν άμεσα αξονική αφού είχαν διαγνώσει καρκίνο του πνεύμονα. Όμως κανείς δεν ανταποκρίθηκε και ο 66χρονος τελικά πέθανε παρά τις επίσημες εκκλήσεις του Μητροπολιτικού Ιατρείου στις 9 και τις 19 Δεκεμβρίου...


Ουτε καν «κροκοδείλια» δάκρυα δεν έχυσαν οι υπεύθυνοι και η είδηση γράφτηκε και ξεχάστηκε...μόλις μία εβδομάδα μετά. Κι όμως στην Ελλάδα του 2014 άλλοι τουλάχιστον 10 συνάνθρωποι μας βρίσκονται στην ίδια ακριβώς θέση. Κινδυνέυουν να χάσουν τη ζωή τους άμεσα επειδή είναι ανασφάλιστοι...

Η λίστα της ντροπής που δημοσιεύει το koolnews με ημερομηνία 2/1/2014 περιλαμβάνει

1)έναν 31χρονο

2)έναν 66χρονο

3)έναν 60χρονο

4)έναν 70χρονο

5)έναν 44χρονο

6)έναν 53χρονο

7)έναν 59χρονο

8)έναν 63χρονο

9)έναν 61χρονο και

10)έναν 45χρονο ασθενή

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται οκτώ ( 8) ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ένας (1) με ανεύρυσμα αορτής και ένας (1) με λέμφωμα non hodgkin που έχει άμεση ανάγκη ειδικής χημειοθεραπείας.

Όλοι αυτοί κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τη ζωή τους....

Εκτός όμως απο αυτούς άλλοι τριάντα συνάνθρωποί μας χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων όπως χολοκυστεκτομές ή επεμβάσεις θυρεοειδούς οι οποίες ναι μεν δεν επείγουν αλλά είναι απαραίτητο να προγραμματισθούν και κάποια στιγμή να πραγματοποιηθούν.

Ιδού το έγγραφο -βόμβα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού από το οποίο έχουν σβηστεί τα ονόματα των ασθενών για ευνόητους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...