Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - CNN: Συνέντευξη από τον Έλληνα που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τράπεζα

Έξαρση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα βλέπει το CNN και φιλοξενεί συνέντευξη του Απόστολου Πολυζώνη που αυτοπυρπολήθηκε πέρυσι μπροστά από τράπεζα στη Θεσσαλονίκη...

"Όταν η τράπεζα του Απόστολου Πολυζώνη αρνήθηκε να τον δει τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 55χρονος Έλληνας επιχειρηματίας είχε μόλις 10 ευρώ στην τσέπη του. Άνεργος και πνιγμένος στα χρέη σκέφτηκε ότι το μόνο που μπορούσε να αγοράσει με τα χρήματα που του απέμειναν ήταν να αγοράσει μια φιάλη αερίου.Απελπισμένος και οργισμένος, ο Πολυζώνης στάθηκε έξω από την τράπεζα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, περιέλουσε τον εαυτό του με το αέριο και παραδόθηκε στις φλόγες." αναφέρει το ρεπορτάζ.

 Ο ίδιος περιγράφει πώς ένιωθε εκείνη τη στιγμή και τι τον οδήγησε σε αυτή την πράξη "Εκείνη τη στιγμή, είδα τη ζωή μου ως άχρηστη, πραγματικά δεν μ' ένοιαζε αν θα ζήσω ή θα πεθάνω".

"Η αξία της ζωής μου ήταν πολύ χαμηλότερη από την αίσθηση για αυτο-σεβασμό και υπερηφάνεια. Έχασα το δικαίωμα να είμαι ελεύθερος Έλληνας," προσθέτει.

Το ρεπορτάζ του CNN κάνει λόγο για έναν αυξανόμενο ρυθμό αυτοκτονιών στην Ελλάδα αναφερόμενο και το τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας του Δημήτρη Χριστούλα. "Η "Κλίμακα", η μη κυβερνητική οργάνωση σε τηλεφωνική γραμμή αυτοκτονιών λέει ότι δέχεται μέχρι και 100 κλήσεις την ημέρα. Τρεις στους τέσσερις επικαλούνται οικονομικά προβλήματα ως κύριο μέλημά τους. Το 2007, η τηλεφωνική γραμμή δεν δεχόταν περισσότερα από 10 τηλεφωνήματα την ημέρα" λέει εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Δείτε τη συνέντευξη του Απόστολου Πολυζώνη ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...