Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τούρκοι αξιωματούχοι ανταγωνίζονται στην αδιαλλαξία , λέει ο Δήμας

Ο Σταύρος Δήμας, κατά τη σημερινή συνάντησή του στο ΥΠΕΞ με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου.
Το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, κατά τη σημερινή συνάντησή του στο ΥΠΕΞ με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία με τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, που διαγκωνίζονται ο ένας τον άλλο στην αδιαλλαξία, και δίνουν αφορμή στον κ. Έρογλου να είναι ακόμη πιο αδιάλλακτος και να δημιουργεί προβλήματα στις διαπραγματεύσεις», σημείωσε σε σύντομη δήλωσή του κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Δήμας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό για τη σταθερή συμπαράσταση και συμπαράταξη στον αγώνα του κυπριακού λαού για τον τερματισμό της κατοχής και την επίτευξη δημοκρατικής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στο πλαίσιο των αρχών του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

«Η Ελλάδα», είπε, «είναι το φυσικό στήριγμα του Κυπριακού Ελληνισμού σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, με μια Τουρκία, που κλιμακώνει την αδιαλλαξία της» - αδιαλλαξία που, όπως επεσήμανε, αποτυπώνεται από τις θέσεις που καταθέτει μέσω του κ. Έρογλου στις απευθείας διαπραγματεύσεις.

Κλείνοντας, ο κ. Ομήρου τόνισε πως δεν δικαιολογείται με τίποτα η σύγκληση πολυμερούς συνάντησης για το Κυπριακό, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία σύγκλιση απόψεων και θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...