Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΕΛ.ΑΣ.: Στα ίχνη και άλλων χάκερ

Τρία ακόμη μέλη της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H.S.) που ενέχεται σε διαδικτυακές «εισβολές» στις ιστοσελίδες του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων Οργανισμών και Φορέων, ταυτοποιήθηκαν χθες σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. αποφεύγει να μιλήσει για «εξιχνίαση» των ηλεκτρονικών επιθέσεων σε βάρος της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης όπως στην προηγούμενη σχετική ανακοίνωσή της και δεν δίνει λεπτομέρειες σε σχέση με τους χάκερ που φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί.

Τα μόνα στοιχεία που δημοσιεύονται αφορούν 4 μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι και δύο ενήλικοι. Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε επτά κατοικίες, σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη και Χαλκίδα και τα ευρήματα εξετάζονται.

Η προκαταρκτική διερεύνηση αφορά και την αλλοίωση ιστοσελίδων τραπεζών και άλλων οργανισμών, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η συγκεκριμένη οργάνωση.

Στο πλαίσιο των ερευνών, επίσης, εκδόθηκε βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ετσι, τα εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης ταυτοποίησαν ψηφιακά ως μέλη της οργάνωσης G.H.S. τα τρία άτομα, ενώ για το τέταρτο διερευνάται η δράση του μέσω της ανάλυσης των ψηφιακών πειστήριων. Επίσης, η Δίωξη ερευνά τα ψηφιακά πειστήρια για την επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής, την οποία έχει αναλάβει ένας από τους 4 χάκερ.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...