Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η Συρία απειλεί τους δημοσιογράφους της Δύσης

Το σύνολο των δημοσιογράφων που αποστέλλονται στην Συρία απειλεί το υπουργείο Ενημέρωσης στην χώρα, τονίζοντας πως θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του καθεστώτος, ασκόντας διώξεις.
«Το υπουργείο θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον των ατόμων αυτών και των οργανισμών, σύμφωνα με το νόμο», συνεχίζει το πρακτορείο.
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως το υπουργείο «θεωρεί νομικά υπεύθυνα τα μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να περάσουν τους δημοσιογράφους τους παράνομα στη Συρία».
«Τα μέσα αυτά θα είναι επίσης υπεύθυνα για τις επιπτώσεις από την επαφή των δημοσιογράφων τους με τις ένοπλες συμμορίες τρομοκρατών», αναφέρει και κατηγορεί τους ανταποκριτές ορισμένων μέσων και ειδικά δορυφορικών καναλιών ότι «ακολουθούν τους τρομοκράτες και δημοσιοποιούν τα εγκλήματα τους κατά των Σύρων».
Τέλος, το υπουργείο τονίζει πως εδώ και ένα χρόνο χορηγήθηκαν άδειες εισόδου στη χώρα σε 365 δημοσιογραφικά συνεργεία.
Την Τρίτη, η Ομοσπονδία Δημοσιογράφων της Συρίας προειδοποίησε τα διεθνή μέσα εναντίον κάθε προσπάθειας να στείλουν παράνομα ρεπόρτερ στη χώρα, τονίζοντας πως οι αρχές δεν θα έχουν καμιά ευθύνη για την ασφάλειά τους.
Σε πολλούς ξένους δημοσιογράφους, οι αρχές της Συρίας έχουν αρνηθεί να χορηγήσουν άδειες εισόδου, αλλά και σε αυτούς που επιτρέπουν να εισέλθουν στη χώρα επιβάλλουν περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...