Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

18 Ένοχοι - Βλαστός και Σκαφτούρος οι «εγκέφαλοι» της απαγωγής Παναγόπουλου

Ένοχοι κρίθηκαν οι 18 από τους 20 κατηγορουμένους στην υπόθεση του λεγόμενου «Συνδικάτου του Εγκλήματος», μέλη του οποίου εμπλέκονται στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2009.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από ενάμισι χρόνο ακροαματικής διαδικασίας, έκρινε ενόχους για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή, έξι από τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, οι Παναγιώτης Βλαστός και Ιωάννης Σκαφτούρος κρίθηκαν ένοχοι ως ηθικοί αυτουργοί της πράξης, ενώ οι Απόστολος Πετράκης, Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, Γιώργος Κατσαγάνης και Χαράλαμπος Μουστάκας κηρύχθηκαν από το δικαστήριο φυσικοί αυτουργοί της απαγωγής. Οι φυσικοί αυτουργοί κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένη κλοπή με ηθικούς αυτουργούς τους Βλαστό και Σκαφτούρο, κατηγορίες που αφορούν τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή, συνολικού ποσού 30 εκ. ευρώ.

Από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για το πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, 17 από τους κατηγορούμενους είναι ένοχοι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Δέκα από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για σειρά εκρήξεων. Ανάμεσά τους και οι Βασίλης Στεφανάκος και Γιώργος Τρομπούκης, ο οποίος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για την υπόθεση της απαγωγής, όπως και οι Εμμανουήλ Σκαρλάτος και Ιωάννης Θώδης.

Ένοχοι για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου στο Γαλάτσι το 2008 κρίθηκαν οι Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ως φυσικός αυτουργός, και Γιώργος Κατασγάνης για άμεση συνέργεια. Ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κρίθηκαν οι Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους όλων των κατηγοριών τη δικηγόρο Ελισσάβετ Πούλιου και τον Εμμανουήλ Λασιθιωτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...