Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και 47χρονος ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, συνελήφθησαν σήμερα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή μεγάλου όγκου από υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι ένας 34χρονος και ένας 54χρονος, οι οποίοι κατείχαν ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η αποκάλυψη του σκληρού πορνογραφικού υλικού που βρέθηκε, έγινε στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας και ύστερα από διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος ανίχνευσης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των τριών συλληφθέντων σήμερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στο σπίτι του 47χρονου αξιωματικού του Π.Ν., στην Αγία Παρασκευή, 18 σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένες δεκάδες φωτογραφίες.

Στο σπίτι του 34χρονου στο Ελληνικό, 315 ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι αποθήκευσης και 32 σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες.

Στο σπίτι του 54χρονου στην Αθήνα, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες εκατοντάδες φωτογραφίες.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα, θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...