Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Από τη Λευκάδα η «άκρη του νήματος» για το οπλοστάσιο στο «Βενιζέλος»

English: Pistol Glock 30 caliber 45 ACP, strip...
Image via Wikipedia
Πώς συνδέεται ο εγκέφαλος «ποδοσφαιριστής» και η ληστεία στο Μουσείο της Κορίνθου

Μια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Σύβοτα της Λευκάδας πριν από δύο χρόνια αλλά και η περιβόητη ληστεία στο Μουσείο της Κορίνθου το 1990, φαίνεται ότι λύνουν οριστικά τον γρίφο με την μεταφορά δεκάδων φορτίων με όπλα από τις ΗΠΑ μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που αποκάλυψε με διαδοχικά δημοσιεύματά του «Το Βήμα της Κυριακής».


Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν το τελευταίο διήμερο από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στην 25η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση, οργανωτής της μεταφοράς των όπλων μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι 28χρονος διακινητής κοκαΐνης. Ο 28χρονος είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλα 12 άτομα για την μεταφορά -στις 17 Ιουλίου 2010- 83,7 κιλών κοκαΐνης από την Βενεζουέλα, με το ιστιοπλοϊκό σκάφος «Dodo» που κατέπλευσε στα Σύβοτα της Λευκάδας.

Ο 28χρονος (σ.σ. είναι έγκλειστος στις φυλακές) είχε το ψευδώνυμο «ποδοσφαιριστής», λόγω του πάθους του για το ποδόσφαιρο αλλά και της ομοιότητάς του με τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Ισμαέλ Μπλάνκο. Μάλιστα, λόγω αυτής της ενασχόλησής του, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στη συγκεκριμένη λαθραία διακίνηση όπλων, είχε μνημονευθεί παραπλανητικά και το όνομα του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ Γκρεγκ Μπέλαμι. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι στην διακίνηση ναρκωτικών στα Σύβοτα της Λευκάδας είχε εμπλακεί και το όνομα άλλου μεγαλοδιακινητή κοκαΐνης από την νότιο Αμερική, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη, γιατί τον Απρίλιο του 1990 είχε οργανώσει τη μεγάλη ληστεία περίπου 200 αρχαίων αντικειμένων από το μουσείο της Κορίνθου. Τα αρχαία αυτά εντοπίστηκαν εννιά χρόνια αργότερα σε μία αποθήκη στο Μαϊάμι.

Τον περασμένο Νοέμβριο ανακαλύφθηκαν σε ελέγχους στο αεροδρόμιο της Αθήνας τουλάχιστον 16 χαρτοκιβώτια με εξαρτήματα υποπολυβόλων Μ-16 και πιστολιών Glock. Τα όπλα αποστέλλονταν με πτήση Cargo από τις ΗΠΑ _ως αποστολείς εμφανίζονταν τρεις ιδιώτες από τις ΗΠΑ_ ένας εκ των οποίων με το όνομα του Ουαλού ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ. Η ανεύρεση των όπλων στο αεροδρόμιο σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που άρχισαν να παρακολουθούν την συνεχή πορεία των δεμάτων με τα όπλα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Μιλούν για μια καλοστημένη επιχείρηση μεταφοράς εκατοντάδων όπλων σε εξαρτήματα, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις συσκευές ελέγχου τους αεροδρομίου. Παραμένει μεγάλο ζητούμενο ποιοι εξοπλίζονταν μέχρι τώρα με τέτοιου είδους όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

English: Subcompact Glock 26 with tritium nigh...
Image via Wikipedia
Για την παραλαβή των δεμάτων με τα όπλα κατηγορήθηκαν πέντε γυναίκες -εκ των οποίων μία 58χρονη γυναίκα που έχει βιοτεχνία κατασκευής ειδών λαϊκής τέχνης στην Καλλιθέα αλλά και μία 25χρονη που εργάζεται σε γνωστό εστιατόριο της Γλυφάδας και διαμένει στην περιοχή της Τερψιθέας- από τις οποίες οι περισσότερες δήλωσαν άγνοια για το περιεχόμενο των δεμάτων.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε μία 30χρονη από την Θεσσαλονίκη που κατηγορήθηκε ότι μεσολαβούσε για την διανομή των δεμάτων με τα όπλα.

Η γυναίκα αυτή ανέφερε ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας κυρίας Ειρήνης Κατινιώτη ότι εμπλεκόμενοι στην διακίνηση των δεκάδων δεμάτων με τα όπλα ήταν ένας μεγαλέμπορος κοκαΐνης που είχε συλληφθεί προ δυο ετών, το μικρό του όνομα ήταν «Τάκης» και είχε το ψευδώνυμο «ποδοσφαιριστής». Οπως υποστήριξε στο απολογητικό της υπόμνημα «περί τα μέσα Σεπτεμβρίου μου τηλεφώνησε με απόκρυψη ο "Τακης" ζητώντας μου να δώσω τη διεύθυνση προκειμένου να αποσταλούν κάποια δέματα από ΗΠΑ. Μου έλεγε ότι όλα είναι νόμιμα και επρόκειτο για εργαλεία. Τότε εγώ απευθύνθηκα στην παιδική μου φίλη στην Τερψιθέα προκειμένου να παραλάβει τα δέματα».

Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αλλά και της Δίωξης Ναρκωτικών επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες να προσδιορίσουν το «προφίλ» του προαναφερομένου «Τακη» ή «ποδοσφαιριστή» και κατέληξαν στον 28χρονο, το όνομα του οποίου κατατέθηκε στις δικαστικές αρχές. Σημειώνεται ότι στην κατοχή του 28χρονου (καταδικάσθηκε για την υπόθεση των Συβότων σε κάθειρξη 10 ετών και επτά μηνών) είχαν βρεθεί τον Ιούλιο του 2010, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μεγάλος αριθμός όπλων, πιστολιών και υποπολυβόλων. 
 
 
 Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος / ΒΗΜΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...