Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Καταρρακτώδεις βροχές σαρώνουν τη χώρα - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Η σοβαρή επιδείνωση του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και σιγά - σιγά προχωράει στα κεντρικά και τα βόρεια και το απόγευμα θα φτάσει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαιου και αργοτερα στα Δωδεκάνησα.
 
Έντονες βροχοπτώσεις κατά διαστήματα, σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, όπου η θερμοκρασία παρουσιάζει άνοδο, σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες, ενώ σε ορεινές περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.
 
Συγκεκριμένα, εξαιτίας της υπερχείλισης ρεμάτων από τη βροχόπτωση κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Ξάνθης - Αβδήρων (από το 10ο μέχρι το 12ο χιλιόμετρο), ενώ στους οικισμούς Δέκαρχο, Εξοχή, Ποταμιά και Μάνδρα του νομού, πλημμύρισαν σπίτια και γεωργικές καλλιέργειες.
 
Εξάλλου, λόγω των νέων χιονοπτώσεων, που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας (εκτός από το τμήμα της νέας εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης από το 29ο χιλιόμετρο, έως τα όρια των νομών), από την πόλη των Γρεβενών προς και από Βασιλίτσα, Περιβόλι, Σαμαρίνα και στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου και Βίγλας.
 
Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακούς δρόμους του νομού Κιλκίς, όπου το πρωί είχε σχηματιστεί παγετός στο οδόστρωμα, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.
 
Στο Αμύνταιο της Φλώρινας, ο δείκτης του θερμομέτρου στις 5 το απόγευμα κυμαινόταν στους -3 βαθμούς, ενώ 1 βαθμό είχαν τα Γρεβενά και τα Γιάννινα, 3 η Καστοριά και η Βέροια, 10 η Θεσσαλονίκη και 14 ο Βόλος.
 
ΤΡΙΤΗ
Συνεχίζεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρειο ορεινά αλλά και χαμηλά από 200 με 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω στη δυτική Μακεδονία, την Ηπειρο και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 10 με 11 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 13 με 14 βαθμούς στην Καλαμάτα και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 7 εως 18 βαθμούς.
 
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, ανέμους νοτιάδες 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 9 εως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...