Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αστυνομικός λήστευε αλλοδαπούς και τους εκβίαζε

Εξανάγκαζε τα θύματα του να πουλάνε λαθραία τσιγάρα ενώ εναντίον του βρέθηκαν και πολλά άλλα αδικήματα.

Αστυνομικός λήστεψε αλλοδαπούς και στη συνέχεια εκβίαζε τον έναν να πουλά λαθραία τσιγάρα που θα τον προμήθευε ο ίδιος. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο 39χρονος αστυφύλακας που υπηρετεί στο τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών Αττικής, μαζί με άγνωστο συνεργό του μπήκε σε διαμέρισμα του κέντρου της Αθήνας, στο οποίο έμεναν δύο αλλοδαποί. Τους άρπαξε 1.145 ευρώ για να μην τους συλλάβει. Επίσης, εξανάγκασε το ένα θύμα να πουλά σε συμπατριώτες του λαθραία τσιγάρα που θα του έδινε ο αστυνομικός.

Αυτά είναι τα διαπιστωμένα αδικήματα του ένστολου, με τα ευρήματα στις έρευνες που ακολούθησαν σε σπίτια και οχήματα να είναι αρκετά για τη συνέχιση των αστυνομικών ερευνών και προς άλλες κατευθύνσεις.
     
Τη δικογραφία σχημάτισαν στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ με τις κατηγορίες της εκβίασης, παράβαση καθήκοντος, λαθρεμπορία και απάτη. Κατηγορούμενες είναι και δύο γυναίκες από τη Ρουμανία 27 και 22 χρόνων συνεργοί του ένστολου.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε μάλιστα άμεσα σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
     
Όμως η δράση του αστυνομικού δεν σταματούσε εκεί.

Το απόγευμα της Τρίτης ο αστυφύλακας συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τις δύο γυναίκες από τη Ρουμανία. Στην κατοχή τους και μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν εννέα κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός από κάρτες κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών, καθώς και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες σε χώρους και σε δύο διαμερίσματα, που διατηρούσε ο αστυφύλακας στην περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πλήθος διαβατηρίων αλλοδαπών υπηκόων, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, μία μοτοσικλέτα, που είχε κλαπεί από την Κρήτη το 2008, ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή προκειμένου να πετύχει την είσπραξη των ασφαλίστρων, μεγάλος αριθμός βεβαιώσεων και βιβλιαρίων ασφαλίσεως υγείας αλλοδαπών, 3.700 ευρώ, πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων ελληνικών και ρουμανικών αρχών, 1.480 φυσίγγια πιστολιού, ένα πιστόλι CZ χωρίς γεμιστήρα, το οποίο κατείχε παράνομα.

Η προανάκριση συνεχίζεται και εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...