Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Για ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος» κατηγορείται ο Λάκης Γαβαλάς

Για τέταρτη φορά, σε διάστημα μόλις δύο μηνών, ο Λάκης Γαβαλάς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και αυτή την φορά θα κληθεί ενώπιον του εισαγγελέα ώστε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος».

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες στο πόρισμα  της , που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διαπιστώνει ότι η ακίνητη περιουσία που απέκτησε ο επιχειρηματίας είναι προϊόν εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας κατηγορείται, ότι την ίδια ώρα που χρωστούσε στο ελληνικό δημόσιο πολλά χιλιάδες ευρώ, απέκτησε ακίνητα μεγάλης αξίας σε περιοχές κυρίως της Αθήνας και της Μυκόνου.

Ήδη έχει δοθεί εντολή να γίνει δέσμευση σε 16 ακίνητα του 60χρονου επιχειρηματία αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Μύκονο, Κηφισιά και Παιανία καθώς και τέσσερις λογαριασμοί σε ελληνικές τράπεζες με ποσά 134.685 ευρώ και όλα αυτά προκειμένου να εξασφαλίσει το ελληνικό δημόσιο τις απαιτήσεις του από τις φοροοφειλές του επιχειρηματία, οι οποίες ανέρχονται περίπου στα 12 εκ. ευρώ.

Ο Λάκης Γαβαλάς βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας και περνά δύσκολες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...